Vltava 2016

Úvodní vodácký kurz jsme plánovali od května. Protože jsme samozřejmě chtěli, abychom jeli všichni, to znamená i noví studenti, byly závěrečné přípravy trochu náročnější.

V neděli 4. 9. 2016 jsme brzy ráno naložili do zapůjčené dodávky stany, karimatky a těžké batohy, nasedli do vlaku a za necelých sedm hodin jsme se přenesli do Vyššího Brodu, našeho prvního kempu.

V něm jsme si po noční bouřce a průtrži ověřili, které stany jsou použitelné a ty ostatní jsme navždy odložili do dodávky. Nedělní první seznámení s vodou a loděmi stačilo k tomu, že jsme se v pondělí vydali po Vltavě směr Rožmberk. V cestě nám stály tři jezy, ty jsme víceméně hravě zvládli. Instruktor Vojta nás chválil, že takhle šikovnou skupinu ještě neměl – podezírám ho, že to říká každému. 🙂

Následujícímu textu nezúčastněný čtenář bude rozumět možná hůř: A pak začal čas běžet velice rychle, Rožmberk s „kačenkami“, zmoklá brännballová Pískárna, noční raftová vodní bitva v Českém Krumlově, časté soulodění (došlo i na souvestění) za krásného počasí, Zlatá Koruna s opět brzkým ranním vstáváním a s výšlapem k vlakové stanici (pochvala všem za včasnost a úklid tábořiště).

Myslím, že se nám povedla pěkná akce, všem díky.

Ahoooj

P.S. A aby bylo vyřčeno úplně všechno, je potřeba se „pochlubit“, že na krumlovské Lyře se „cvakly“ dvě ze tří kantorských posádek. 🙂