Maturitní ples 2024

Tak už nastal ten čas! Všichni maturanti se i přes několikaměsíční plánování a zařizování dožili svého plesu. Ten se konal 16. února v kulturním domě Koruna, který se výzdobou proměnil v Monetovu zahradu. Tato tématika již při vstupu do sálu navozovala příjemnou atmosféru, jež v průběhu večera jenom zesilovala.
Program odstartovali žáci jičínské taneční školy dechberoucími výkony. Bylo tedy potřeba trochu snížit taneční laťku, a tak jsme s předtančením nastoupili my, maturanti. I přes zjevné nedostatky naše vystoupení sklidilo veliký úspěch. Nebyl však čas na to si ho užít, měli jsme jen pár minut na to se převléct a začít ohromovat krásnými šaty a obleky. Pokud samotný pohled na maturanty, jak oslavují
blížící se konec svého studia a nezvratný vstup do dospělosti, nebyl dost dojemný, po šerpování, proslovu a přípitku již oko jediné maminky nezůstalo suché.
O zábavu se dále s neskutečným nasazením starala kapela Electrophonix, která svým repertoárem a energií opravdu nadchla. Tak se ples ve znamení tance a radosti nesl až do svého konce.
A přestože jsme maturitu pro tento večer nechali stát za dveřmi, nyní je čas ji začít pouštět do našeho života.
Anežka Kopecká, 4.A