Dobrý skutek pro psí útulek

Dobrých skutků není nikdy dost, a proto jsme se rozhodli, že i my, prváci, uděláme také dobrý skutek.
Před dvěma lety byla na naší škole uspořádaná dobročinná sbírka pro pejsky. Letos jsme se rozhodli, že zorganizujeme speciální „fiku“ s dobročinným stánkem pro pejsky z útulku na Chlumu. Během výtvarné výchovy jsme společně nabatikovali a namalovali plátěné tašky a kromě nich náš stánek obsahoval také ručně háčkované růže a spoustu upomínkových předmětů, například po domácku vyrobené magnetky. Naše akce se skládala měla dvě části. První částí akce byla HAFFIKA, která proběhla jedno dubnové dopoledne u nás na škole. Naši spolužáci si mohli za drobný poplatek koupit sladké i slané dobroty, které nám pomohly napéct naše mamky. Na výběr bylo opravdu mnoho dobrot, mezi nejoblíbenější dobrůtky patřily čokoládové muffiny, brownies, cookies, preclíky nebo slané pizza šneky.
Druhá část akce se odehrála další den odpoledne, kdy si naši rodiče mohli v přichystaném dobročinném stánku zakoupit plátěné tašky a upomínkové předměty. Všichni jsme byli mile překvapeni, když k nám chodili usmívající se rodiče a vybírali si z naší nabídky. Většina našich výrobků se prodala, v což jsme doufali, a byli jsme nadšeni, protože se vše velice podařilo.
Největší napětí nastalo při sčítání vybraných peněz. Byli jsme v šoku, protože se povedlo vybrat něco přes 10 000 Kč.
Na závěr bychom rádi poděkovali našim učitelům a všem, kteří jakkoli přispěli do našeho dobročinného stánku. Jsme rádi, že se Dobrý skutek pro psí útulek vydařil, a již za rok se opět můžeme všichni těšit na nějakou podobnou akci.
Lucie Jamborová, 1.A