Zimní výjezd Javorka 2022

Letos jsme vyrazili na třetí velký výjezd, a to na zimní výjezd na Javorku.

Čekal nás výjezd, na který jsme se hodně těšili, ale zároveň z něj měli velké obavy. Javorka, slibovaná chaloupka s krásným výhledem, suchými záchody a hadičkou místo sprchy.

Jsme tady. Vaříme si sami, na záchod chodíme jen v krizové situaci, navíc v roušce a s deodorantem v ruce. Hned vedle chaloupky krásná sjezdovka Javořák. Na běžky si ale musíme vyšlápnout kopec, který proklínáme od prvního dne. Cestou nahoru, kdy ztrácíme dech a pot můžeme ždímat, ale i cestou dolů, kdy jsme šťastni, že kopeček můžeme sjet, ono to je ale snad ještě horší. Namrzlá cesta a rychlý sjezd znamená otlučený zadek.

Lyžujeme, běžkujeme, bobujeme a hrajeme Bang. Užíváme si večerní programy, připravené druhačkami, jsme poučeni od třeťáků o bezpečnosti pohybu na horách, koukáme na fotky a filmečky z celého dne, abychom zdokonalili svoji techniku lyžování a do toho všeho nám hraje muzika jak z repráku, tak z kytary.

I přes záchody, které častokrát provoněly celou chaloupku (a na které jsme si od druhého dne zvykli), i přes sprchování hadičkou, jsme si výjezd moooc užili.

Takže zase za rok, Javorko.

Lukáš Rodrigues, 1.A