Vánoční přání

Vážení a milí,

srdečně Vás zdravím v adventním čase.

Máme radost, že jsme se aspoň na chvilku potkali ve škole se studenty, učili se s nimi v osobním kontaktu a přes roušku odtušili jejich úsměvy i obavy. Vzájemné sdílení je pro nás důležitou součástí školního života a studenti nám velmi chybějí. Kolečka s iniciálami, která většinou při online výuce vidíme namísto skutečných tváří na počítačové obrazovce, jsou při našem způsobu učení výrazným omezením.

Mrzí nás, že musíme zrušit tradiční novoroční výšlap, plánovaný na 2. 1. 2021 (a to nás mrzí velmi), a zatím vůbec netušíme, v kterém stupni PES se budeme nacházet po Novém roce a které třídy budou moci do školy přijít v pondělí 4. 1. 2021. Pochopitelně je ve hře i možnost, že se střední školy opět uzavřou a spadneme do distance úplně všichni.

Tím, že přicházíme o tradiční novoroční výšlap, přicházíme nejen o možnost společného neformálního setkání, ale nemůžeme si ani vzájemně ochutnat vánoční cukroví.
A tak přicházíme aspoň s výzvou: pokud si v prvních dnech nového roku vyšlápnete někam sami a pošlete nám z výletu fotografii, propojíme se aspoň na dálku a moc nás to potěší.

Přejeme Vám i Vašim blízkým krásné prožití vánočních dní a pevné zdraví.
Mgr. Šárka Šandová