Když Egon Bondy potká Aristotela

Pondělní ráno vypadalo vcelku obyčejně. Ranní setkání, ohlédnutí za minulým týdnem, plánování týdne následujícího. Běžně bychom se odebrali řešit matematické problémy, globální oteplování či husitskou revoluci.

Dneska jsme to vzali ale trochu obšírněji a věnovali se filosofii. Na úvod jsme si objasnili termín filosofie – láska k moudrosti. Jakožto statní studenti gymnázia jsme se citů k moudrosti nezalekli a přijali výzvu od čtvrťáků plnou otázek o ideálním státu nebo o ceně lidského života. Inu, dalo nám mnohdy zabrat vymyslet smysluplnou odpověď. Po diskusi jsme sestavili časovou osu z medailonků filosofů. Po takovém těžkém úkolu jsme potřebovali vyvětrat ducha, pan Slezák nás podrobil „šťastnému“ cvičení. Co přesně obnášejí oblíbené cviky pana Slezáka, si nechám pro sebe, berte to jako malou motivaci se jít za námi podívat a podobnou věc si vyzkoušet. Nabití dobrou náladou jsme se vydali lovit citáty po škole.
Když na nás padla únava a pocit zadostiučinění, že jsme našli všechna moudra, uchýlili jsme se do klubovny, kde nám maturanti a pan Kubíček referovali o některých disciplínách, o které se filosofie zajímá.

V tento moment mi nezbývá nic jiného než poděkovat maturantům a učitelům za zajímavé zpestření pondělí.

Anka Holmanová, 2.A